Zeeland heeft u als toerist en recreant ontzettend veel te bieden. Op deze pagina vindt u nuttige tips en informatie. Onder de tekst staan foto's van diverse recreatiemogelijkheden.

Fiets Knooppunten Systeem Zeeland

Nieuw in Zeeland is het 'Fiets Knooppunten Systeem Zeeland'. Dit bestaat uit een netwerk van fietspaden, wegen, routes en attractiepunten. De kruising van wegen en fietspaden zijn gemarkeerd als knooppunten. Zo kunt u zelf direct vanaf Camping de Lange Pacht een korte of een lange fietstocht door heel Zeeland uitstippelen. Plattegronden met daarop fietsroutes van Walcheren zijn bij de VVV verkrijgbaar.

Fiets/voetveer Vlissingen-Breskens

Vanaf 15 maart 2003 kan de Westerschelde worden overgestoken met het fiets/voetveer fast ferry tussen Vlissingen en Breskens. Veolia Transport exploiteert het fiets/voetveer Vlissingen-Breskens. Het is dus mogelijk om met de fiets naar Zeeuws Vlaanderen te gaan vanaf de camping.

Natuur en cultuur

Zeeland staat bekend om haar zon, zee en strand. Daarnaast heeft Zeeland nog veel meer te bieden. De maritieme stad Vlissingen en de monumentenstad Middelburg. Ook zijn de omliggende dorpen zeker een bezoekje waard. Zo is Veere met haar historische karakter één van de verrassende plaatsen in Zeeland. Bijna elke week is er in de zomer wel een wedstrijd van de zeeuwse ringrijders vereniging te bekijken. Op de site van de Z.R.V. kunt u zien waar op dat moment een wedstrijd is.

www.ringrijden.nl

De omgeving

De omgeving van de camping leent zich uitstekend voor mensen die houden van rust en natuur. Ook de unieke duinpartijen rondom Dishoek alwaar u van de vergezichten over land en zee kunt genieten, staan garant voor een "echte" vakantie. Hierbij kunt u de vakantie kompleet maken met een bezoek aan Neeltje Jans, dat onderdeel is van de Deltawerken. Op het eiland Neeltje Jans is van alles te zien en te beleven voor jong en oud.

Sommige stukken land in de provincie Zeeland bevinden zich onder de zeespiegel. Hiervoor zijn maatregelen nodig om kustvakken te versterken om het achterland te beschermen tegen overstroming. Deze versterking is nodig omdat de zeespiegel stijgt ten gevolge van klimaatverandering. Om de veiligheid van Nederland in tijden van grote stromen en hoge waterstanden te waarborgen, zijn de Deltawerken ingesteld. Door deze maatregelen vormt het water niet langer een bedreiging voor de Zeeuwse bevolking. Niet alleen in de zomer is het genieten van het strand en de zee, ook in de winter is het heerlijk recreëren.

Noord-zuidverbinding

In noord-zuidrichting zijn er de zogenaamde Zeelandroute en Dammenroute. De Zeelandroute loopt van Rotterdam over de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden naar Goes. Tot in de jaren zestig moest je met de boot van eiland tot eiland, nu is de verbinding een stuk gemakkelijker en sneller door of over de Heinenoordtunnel, de Haringvlietbrug, de Grevelingendam, de Zeelandbrug en de Zandkreekdam. Met het gereedkomen van de weg over de stormvloedkering in de monding van de Oosterschelde in 1987 is een tweede noord-zuidverbinding tot stand gekomen. Deze dammenroute loopt over de koppen van de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden.

[widgetkit id=1]