Zeeland heeft u als toerist en recreant ontzettend veel te bieden. Op deze pagina vindt u nuttige tips en informatie. 

Ontdek de mooiste plaatsen van Zeeland op de fiets.

 

Zeeland is benoemd tot 5 sterren fietsprovincie door het landelijk fietsplatform. Dat is het hoogst haalbare niveau voor een fietsprovincie. 

Fiets/voetveer Vlissingen-Breskens

De Westerschelde kan worden overgestoken met het fiets/voetveer  tussen Vlissingen en Breskens. Het is dus mogelijk om met de fiets naar Zeeuws Vlaanderen te gaan vanaf de camping.

Natuur en cultuur

Zeeland staat bekend om haar zon, zee en strand. Daarnaast heeft Zeeland nog veel meer te bieden. De maritieme stad Vlissingen en de monumentenstad Middelburg. Ook zijn de omliggende dorpen zeker een bezoekje waard. Zo is Veere met haar historische karakter één van de verrassende plaatsen in Zeeland. Bijna elke week is er in de zomer wel een wedstrijd van de Zeeuwse ringrijders vereniging te bekijken. Op de site van de Z.R.V. kunt u zien waar op dat moment een wedstrijd is.

www.ringrijden.nl

De omgeving

De omgeving van de camping leent zich uitstekend voor mensen die houden van rust en natuur. Ook de unieke duinpartijen rondom Dishoek alwaar u van de vergezichten over land en zee kunt genieten, staan garant voor een "echte" vakantie. Hierbij kunt u de vakantie compleet maken met een bezoek aan Neeltje Jans, dat onderdeel is van de Deltawerken. Op het eiland Neeltje Jans is van alles te zien en te beleven voor jong en oud.

Sommige stukken land in de provincie Zeeland bevinden zich onder de zeespiegel. Hiervoor zijn maatregelen nodig om kustvakken te versterken om het achterland te beschermen tegen overstroming. Deze versterking is nodig omdat de zeespiegel stijgt. Om de veiligheid van Nederland in tijden van grote stromen en hoge waterstanden te waarborgen, zijn de Deltawerken ingesteld. Door deze maatregelen vormt het water niet langer een bedreiging voor de Zeeuwse bevolking. 

U kunt Vlissingen ook ontdekken door een keer mee te gaan met de Zonnetrein Zeeland.

De zonnetrein is een moderne solartrein die fraaie routes door Vlissingen rijdt. Vanaf de Punt, bij de sluizen tegenover het station en de veerboot, gaat het over de dijk naar de jachthaven, het winkelcentrum en diverse Vlissingse attracties. De trein rijdt op zonne-energie en is 100% CO2 neutraal.

 Naar het strand.

Een dag op het Zeeuwse strand is heerlijk. Een mooie wandeling met je voeten door de branding of lekker luieren op een handdoek met een boek, het kan allemaal. Op de borden bij de strandovergangen staat precies aangegeven wanneer je met je hond of paard op het strand mag. Denk er bij hele warme dagen wel aan dat uw hond het warme zand niet zo fijn zal vinden als u.